blank

55

blank

Kozje berdo

Zubovići (igralište) - uvala Vela luka - Zubovići (igralište)

ZAHTJEVNOST STAZE

dužina

0
km

uspon

0
m

spust

0
m

KARTA

download

GPX

download

Spoj paškog kamenjara i pitomih dijelova, skrovitih uvala Gornjega mora i ostataka rudnika boksita, oduševljava svojom pričom i raznolikošću krajolika.

Pješačka staza Kozje berdo započinje u ribarskom mjestu Zubovići i nastavlja se šetnjom u trajanju od otprilike sat vremena do Kozjeg berda koje se nalazi na nadmorskoj visini od 127 metara. Na samom brdu nalazi se kamena gomila koja je bila napravljena od više koncentričnih krugova i koja potiče iz brončanog doba. Sa samoga brda pruža se pogled na Velebit i njegov kanal te cijelu Pašku uvalu kao i na više gradina i nizinskih naselja na području Novalje.

Tura se nastavlja prema rudnicima boksita i čarobnoj uvali Vela luka te je kompletna staza signalizirana u dužini od 7 km. Slijedi nastavak šetnje pastirskim putem do izvora vode te povratak prema šarmantnom mjestu Zubovići.

VAŽNO!

Staza Kozje berdo otvorena je tijekom cijele godine, no važno je napomenuti kako su za šetnju barbatskim kamenjarom nužno potrebne čvrste tenisice ili planinarske cipele, dovoljna količina vode (preporučamo bar litru vode), a dobro će doći i mobitel s napunjenom baterijom.

Kako u životu tako i na stazi – slijedite znakove i uživajte u putovanju!

mjesto polaska
mjesto povratka
Zubovići - igralište
44.52392, 14.98057
vrijeme obilaska
2:00 h
Zubovići - igralište
44.52392, 14.98057
Scroll to Top