blank

56

blank

Life on Mars 12 km

Metajna - Kruna - Teplice - Ručica

ZAHTJEVNOST STAZE

dužina

0
km

uspon

0
m

spust

0
m

KARTA

download

GPX

download

Jedna od najljepših trail staza u Hrvatskoj, Life on Mars, i službeno je otvorena 2019. godine za sve njene posjetioce tijekom cijele godine. U Novalji na području Metajne doživite nezaboravno spiritualno iskustvo, pronađite najljepše plaže otoka Paga ucrtane u rutu, a Treking Liga u suradnji s Continentalom i Turističkom zajednicom grada Novalje označila je 4 različite težinske razine staza ukupne dužine 16 km.

Plaže Ručica, Beriknica (Beritnica), Slana i Seline svojom gotovo svemirskom ljepotom nikog ne ostavljaju ravnodušnim, a označene staze i koordinate od ove godine možete pogledati i u novom tiskanom izdanju.

 

LIFE ON MARS – VIA FERRATA

TZG Novalje 2020 godine nadograđuje Life on Mars trail stazu prvom morskom Via Ferratom u Hrvatskoj u duljini od cca 100 m. Via Ferrata namijenjena je nešto zahtjevnijim aktivnim sportašima te je potrebno korištenje adekvatne opreme (rukavice, penjački pojas, set za osiguranje – apsorber i penjačka kaciga) te predstavlja premosnicu preko morskog djela koji spaja uvalu Slana i rt Sušac. Trajanje spomenutog prolaza je između 10-15 minuta, visina mu je 1-2 metra iznad mora i po težini je zahtjevna.

Pristup morskoj Via Ferrati je od uvale Slana, označenim planinarskim putem 2 km od plaže Ručica u Metajni.

Ferrata povezuje kružnu planinarsku stazu Life on Mars, a koja se do sada morala savladavati kroz samo more u dužini od 100 m te je jedna od najatraktivnijih i najposjećenijih točaka staze Life on Mars.

blank

mjesto polaska
mjesto povratka
Metajna
44,51026 | 15,00979
vrijeme obilaska
2:00 h
Ručica
44,50165 | 15,02153
Scroll to Top