Rekordan broj natjecatelja u Metajni, došlo 40 Kineza

DJI_0506a-scaled

Treking liga kao organizator utrke u suradnji s Turističkom zajednicom grada Novalje napravili su sve da utrka kroz samo šest izdanja stigne do jedne od najcjenjenijih outdoor manifestacija.

Više od 1300 natjecatelja iz 19 zemalja svijeta okupio je 6. Life on Mars trail održan u Metajni. Najljepša staza Mediterana prolazi nekim od najljepših i najsurovijih krajolika, koju stoljećima oblikuju bura i sol.

Rekordan broj natjecatelja okupio se u Metajni na otoku Pagu, a kako se približavao start, tako je i rasla atmosfera za koju se osim Marsovaca pobrinuo Infinity band.

Natjecatelji su došli iz cijeloga svijeta, najviše iz Hrvatske i Slovenije, te čak 40-ak iz Kine.

Iako vremenska prognoza nije bila obećavajuća, sreća se osmjehnula sudionicima, te umjesto najavljene kiše rastjerala oblake i pustila sunce da svojim zrakama okupa uvale i stijene, te stvori nezaboravne prizore.

Treking liga kao organizator utrke u suradnji s Turističkom zajednicom grada Novalje napravili su sve da utrka kroz samo šest izdanja stigne do jedne od najcjenjenijih outdoor manifestacija.

6. trail Life on Mars otvorili su gradonačelnik Novalje Ivan Dabo i državni tajnik Ministarstva turizma i sporta Tomislav Družak.

– Ovakvi su prizori najbolja nagrada za ono što radimo svih ovih godina. Naša strategija razvoja outdoor turizma očito ide u pravom smjeru kada iz godine u godinu broj natjecatelja raste.

Naši natjecatelj nam se iznova vraćaju, a dolaze nam i novi, što nam je jasan pokazatelji u kojem smjeru trebamo ići i dalje – rekao je Ivan Dabo.

Life on Mars utrka još nam je jednom pokazala koliko je važna sinergija turizma i sporta. Čestitam organizatorima na sjajnom poslu koji su napravili.

Lijepo je vidjeti rekordan broj natjecatelja i ovoliko pozitivne energije na jednome mjestu – rekao je Tomislav Družak.

Direktorica turističke zajednice grada Novalje Marina Šćiran Rizner posebno je ponosna na prve ovogodišnje goste i velik broj natjecatelja koji žele sudjelovati upravo ovdje.

– Zaista smo ponosni na ovako uspješan event koji je otok Pag, Novalju i Metajnu postavio na kartu outdoora Hrvatske, te pokrenuo neke nove održive turističke smjerove.

Life on Mars trail postao je svojevrstan turistički brend destinacije.

Koliko je utrka popularizirala destinaciju i outdoor govori činjenica o svakodnevnim organiziranim pješačkim turama iz Hrvatske i svijeta – istaknula je Marina Šćiran Rizner.

Pag se još jednom pokazao kao odličan domaćin i mjesto koje spaja ljubitelje outdoora, putovanja, fotografije i dobre kuhinje.

Otok sira, soli, čipke, janjetine i bezbroj mogućnosti za zabavu i outdoor aktivnosti.Uz miris mora i soli, ovo je  savršena destinacija za odmor, rekreaciju i ozbiljno punjenje baterija.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
Telegram
Print
Scroll to Top